Activiteiten

Hier vinden jullie een opsomming van alle activiteiten die we o.a. organiseren. 

Elke twee jaar organiseren we begin september een dorpsfeest voor en door alle inwoners van Feanwâlden, Feanwâldsterwâl e.o. De voorpret begint al op maandag tijdens de opbouw van de feesttent en het versieren van de straten.  In de dagen erna volgt een afwisselend programma, waarbij de lokale ondernemers betrokken worden en er vertier is voor jong en oud. Dit kan zijn een braderie, theater, toneel, sport en spel, kinderdisco, playbackshow/talentenshow. Een aantal avonden wordt er ook gezorgd voor een muzikale omlijsting, waarbij er tot in de late uurtjes gedanst kan worden!  

Traditioneel worden tijdens de feestweek de straten door de inwoners versierd, waarbij het thema van dat jaar in gedachten gehouden wordt. Iedereen mag het naar eigen idee invullen. Er kan met de hele buurt samengewerkt worden om een concept door te voeren in de hele straat of er kan gekozen worden om individueel de eigen tuin te versieren als er bijvoorbeeld geen directe buren zijn. Alleen feestpalen is natuurlijk ook mogelijk. Het gaat om de verbondenheid en laten zien dat we trotse inwoners zijn. Naast verbondenheid wordt ook het competitiegevoel aangesproken en kunnen er prijzen gewonnen worden voor de mooiste versiering. Dit alles in verschillende categorieën, zodat er een eerlijke competitie wordt gevoerd! 

Anders dan bij de straatversiering, worden de versierde wagens één keer per vier jaar van stal gehaald. Ook hier wordt het thema van dat jaar in gedachten gehouden bij het versieren van de wagens. Vaak wordt al maanden van tevoren begonnen met het brainstormen en uitwerken van ideeën, waarna gestart kan worden met de bouw. Na al het harde werken mag aan het eind van de feestweek de praalwagen getoond worden tijdens een parade door het dorp. Deze parade bestaat uit een muzikale omlijsting, versierde fietsen, skelters en andersoortige voertuigen, verklede wandelaars,  en natuurlijk de praalwagens. Ook hier zijn prijzen te winnen in verschillende categorieën, waarbij de publieksprijs natuurlijk favoriet is!

Rond Halloween is het griezelen geblazen in en rond Feanwâlden. Alle duistere figuren komen tot leven en laten af en toe een glimp van zichzelf zien. Daarbij  jagen ze de inwoners de stuipen op het lijf! Dappere inwoners trotseren hun angst en laten zich meevoeren in een spannende tocht in het donker.  De vraag is of ze einde van de tocht zullen halen….

De verjaardag van de koning moet natuurlijk gevierd worden en aangezien we niet op het feestje van de koning mogen komen, moeten we zelf maar een feestje bouwen! Traditioneel wordt de dag begonnen met de vrijmarkt, waar de jeugd zijn of haar spulletjes tegen een klein prijsje te koop kan aanbieden. Daarna volgt een afwisselend programma voor jong en oud en de dag wordt afgesloten met een gezamenlijke toost op de koning!

Ieder jaar komt de goedheiligman naar Nederland en brengt dan ook een bezoekje aan Feanwâlden. Samen met de pieten zorgt hij voor blijde gezichtjes en worden de kinderen een paar uur vermaakt onder het genot van lekker veel pepernoten!

Het jaar wordt afgesloten met een spetterende vuurwerkshow en ook een drankje en feestmuziek mag hierbij niet ontbreken!

Met Pasen moeten er natuurlijk eieren gezocht worden! Verstopt op verschillende locaties in het dorp, waarna alle kinderen los kunnen. Wie het gouden ei vindt, krijgt nog een extra verrassing en wie weet komt de Paashaas ook nog even langs.

Onze trotse sponsoren